Útjára indul a #színháztér projekt


Júniusban a Pécsi Nemzeti Színház művészei nyakukba veszik Baranya megyétJúniusban kinyitottak a Pécsi Nemzeti Színház kapui, első előadásaikat, illetve A miniszter félrelép premierjét  telt ház előtt, nagy sikerrel tartották meg. A minden héten jelentkező, ingyenesen látogatható Erkélykoncertek és a klasszikus produkciók mellett a színművészek most egy új kezdeményezés keretein belül látogatják meg egy szórakoztató, zenés műsorral a Baranya megyei településeket június 14-től egy hétig. Bókai Zoltán, a színház zenei vezetője olyan műsort állított össze, ami felvonultatja az elmúlt tíz év legismertebb operett- és musicalslágereit olyan művészek előadásában, mint Györfi Anna, Stubendek Katalin, Götz Attila, Takaró Kristóf vagy Kállai Gergely. Népszerű részletek hangzanak majd el a nagy sikerű Rudolf, Csárdáskirálynő, A padlás, Marica grófnő, vagy a jövő évadban műsorra kerülő nagyszabású Valahol Európában című musicalből is. Mohács, Mágocs, Sásd, Siklós, Beremend, Harkány és Villány is részt vett a műsor befogadásában. Részletes program, napi helyszínek és időpontok a színház FACEBOOK oldalán elérhetőek.

A #színháztér projekt támogatója a Baranya Megyei Önkormányzat
Őri László elmondta, a Baranya Megyei Önkormányzat örömmel támogatta a kezdeményezést, hiszen az átoltottság emelkedésével végre újra tud indulni a közösségi kulturális élet a kistelepüléseken és a városokban egyaránt. A járvány harmadik hullámát legyőztük, az emberi kapcsolatok azonban megsínylették a bezártságot, így most az a célunk, hogy a járványügyi szabályok betartásával mindenki visszakaphassa régi életét, újra találkozhassunk és tartalmas időt tölthessünk el együtt, mondta a megyei elnök. A Pécsi Nemzeti Színház művészei előadásukkal, önfeledt kulturális kikapcsolódást visznek megyeszerte az embereknek, melyre oly sokat kellett várnunk a járvány miatt- tette hozzá a Baranya Megyei Önkormányzat elnöke.


#színháztér

2021. június 14.-18. | Időpontok és helyszínek

2021. június 14. hétfő

20.00 óra – Mohács

Fellépő művészek: Györfi Anna, Stubendek Katalin, Takaró Kristóf, Götz Attila

2021. június 16. szerda  

17.00 óra – Mágocs

20.00 óra – Sásd

Fellépő művészek: Györfi Anna, Stubendek Katalin, Kállai Gergely, Götz Attila

2021. június 17. csütörtök

17.00 óra – Siklós

20.00 óra –  Beremend

Fellépő művészek: Györfi Anna, Stubendek Katalin, Kállai Gergely, Götz Attila

2021. június 18. péntek

15.00 óra – Harkány

18.00 óra – Villány

Fellépő művészek: Györfi Anna, Stubendek Katalin, Takaró Kristóf, Götz Attila


Vissza a hírekhez

További hírek

2021. 08. 05.

Honlapunk megújul! Addig is kövessenek minket Facebook-on!

Kedves Közönségünk! Honlapunk jelenleg fejlesztés és átalakítás alatt áll.

2021. 07. 04.

PÉCS „nekem: A VÁROS mindörökre.” | 14. rész

A Pécsi Nemzeti Színház és a Jelenkor folyóirat együttműködésében hetente új videósorozattal jelentkezünk.

2021. 06. 26.

Kihirdette első teljes évadát Lipics Zsolt, a Pécsi Nemzeti Színház igazgatója

FÜGGÖNYT FEL! A miniszter félreléptől a Bűn és bűnhődésig - minőségi színház a pécsi közönségnek; ezt ígéri a 2021/22-es évad programterve.